Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Interiér advokátní kanceláře BBH

Klient: BBH
Program: klientské prostory advokátní kanceláře
Status: rekonstrukce
Stupeň: realizace
Užitná plocha: 221m2
Data: Návrh 2005, Realizace 2005

Požadavkem investora bylo navržení nových klientských prostor pro mladou, rozvíjející se advokátní kancelář. Reprezentativní vstupní hala s recepcí a čtyřmi zasedacími místnostmi byly vybudovány v centru Prahy v administrativní budově z 90. let minulého století.

Prostorový návrh vychází ze vztahu centrálního konvexního svítícího jádra a konkávní stěny, která opticky uzavírá vstupní halu. Ze stěny hyperbolického tvaru vedou vstupy do jednotlivých zasedacích místností. Aby bylo dosaženo maximální elegance, jsou do stěny s povrchem ze zebránové dýhy vsazeny, pro tento případ navrženy prohnuté dveře bez zárubní, splývající s okolní stěnou.

Pro dosažení iluze co největší lehkosti je střední jádro tvořeno dvěma na sobě nezávislými posvícenými plášti. Jádro zároveň slouží jako poutač s firemním logem, které přirozeně přivádí klienty z haly s výtahy směrem do prostoru firmy.

foto©david židlický