Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Interiér bytu

Klient: soukromý
Program: byt
Status: rekonstrukce
Stupeň: realizace
Užitná plocha: 204m2
Data: Návrh 2013, Realizace 2014

Zadáním investoru bylo propojit a rekonstruovat dva byty, které se nacházely nad sebou v bytovém domě z počátku 21. století. Oba byty jsme propojili novým vnitřním interiérovým schodištěm, které se stalo ústředním prvkem obytné části. Kolem schodiště na nižší úrovni bytu jsme navrhli velký otevřený obytný prostor s přilehající jídelnou a kuchyňským koutem. Ve zbývající části je umístěn hostovský pokoj s koupelnou. Ve vyšším podlaží jsme navrhli soukromou část bytu, skládající se z pracovny rodičů, ložnice rodičů a ložnice dětí s koupelnami. Základní kompoziční myšlenkou bylo stávající obdélníkový prostor vymezený obvodovými stěnami vložit nové jasně definovatelné prvky - schodiště a jádro koupelen. Pomocí těchto prvků tak viditelně propojit obě funkčně odlišné podlaží. Na přání klienta je celý interiér laděn do teplých přírodních barev a odstínů. Charakteristickými materiály je olejovaný škrábaný dub v přírodním odstínu. Kontrastně k němu je užita betonová stěrka, rezavý obklad a barevné obkladové panely.

foto©newhow