Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Prodejna zakázkového krejčovství Janek

Klient: JANEK spol. s r.o.
Program: interiér
Status: rekonstrukce
Stupeň: realizace
Užitná plocha: 70m2
Data: Návrh 2017, Realizace 2017

Jednoduchý a elegantní interiér jsme navrhli pro klienta s ohledem na jeho módní produkty - převážně košile, obleky a saka. Tak jako JANEK "šije na míru", navrhovali jsme pro něj nový showroom stejným způsobem. Minimální vybavení je navrženo, aby nechalo vyniknout látkám, košilím, doplňkům, avšak v dokonalém detailu a elegantním provedení.

Projekt řeší designový přerod obchodu s konfekčními košilemi na showroom zakázkového krejčovství s mnohem širším sortimentem. Jedná se o obchod v historickém centru Prahy. Nově navržená prodejna se má stát novou vlajkovou lodí obchodů firmy JANEK.  Naší snahou bylo elegantním a efektním způsobem představit celý sortiment firmy. To je pánskou společenskou modu: košile, obleky, svetry, kabáty ale i různé doplňky a zakázkové boty. Kladli jsme důraz na představení jednotlivých kusů sortimentu jako solitérních objektů, které budou mít prostor vyniknout.  Vlastní prodejna se skládá ze dvou částí. Směrem do ulice je za výlohami umístěný showroom přístupný všem návštěvníkům. V zadní části je navržena místnost, která slouží jako krejčovský salon pro zadávání zakázek s objednanými klienty.  Hlavním výtvarným motivem prodejny je stěna z vertikálně kladených válců různých průměrů, na kterých jsou navinuté látky používané k výrobě košilí. Jednoduše jsme použili charakteristický prvek známý ze všech krejčovských dílen. Stěna s logem tvoří pomyslná záda a sjednocuje celý prostor showroomu. Inspirativním prvkem původního interiéru byly ploché klenby, které dávají prostoru osobitý charakter a odlišují jej od obchodů třeba v obchodních centrech. K prezentaci produktů jsme navrhli co možná nejsubtilnější systém černých polic, které jsou kotvené do štíhlých stojek vinoucích se téměř přes celou výšku místnosti. Tuto strohou kompozici bílé a černé jsme oživili dvěma solitérními stoly se skleněnými vitrínami, které jsou vyrobený z dubové dýhy v přírodním odstínu. Stěny prodejny jsou pokryty světle šedo-béžovou tapetou s jemným motivem připomínajícím tkaninu. Zadní místnost - místnost pro zadávání obleků je navržena spíše v jednoduchých odstínech šedé, aby barevně nerušila při výběru nejrůznějších látek a ladění jednotlivých "oděvních komponentů".  

foto©robert žákovič