Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Rekonstrukce a interiér vily

Klient: soukromý
Program: vila
Status: rekonstrukce
Stupeň: realizace
Užitná plocha: 292m2
Data: Návrh 2008, Realizace 2011

Rekonstrukce domu ve Všenorech je specifická díky oblibě klienta v architektuře a stylu 30.let minulého století. Původní dům byl postaven na mírně svažitém pozemku s jihozápadní orientací a výhledům do údolí Berounky. Návrh od počátku vedla snaha navázat a očistit dům od nešetrné přístavby a obkladu fasády. Díky současným nárokům a požadavkům na bydlení jsme nakonec hlavní hmoty domu zvětšili, přistavili vstupní halu a kamennou terasu. Tím se v přízemí získal otevřený obytný prostor, přes terasu propojený se zahradou, pracovna a hostovský pokoj s toaletou.Úpravou podkroví vznikly dva velké dětské pokoje, ložnice rodičů, šatny a koupelna s WC. Původní sklepy se odvlhčily a je zde technické zázemí domu, prádelna a vinotéka. U vnějšího vzhledu i interiéru domu jsme se snažili dodržet charakter doby jeho vzniku, avšak nepoužívat příliš zdobných prvků. Zevně byl kladen největší důraz na výběr a členění oken a vnějších dveří, šambrány kolem oken a barevnost. Základem interiéru byly kvalitní dubové podlahy, renovace terazza, dubové obložení původního schodiště s velkým světlíkem a koupelny v retro stylu. Samozřejmostí byly vždy kvalitně provedené tradiční řemesla. Dojem doplňuje pár originálních kousků sedacího nábytku, stejně jako nové prvky vestavného nebo volného interiérového vybavení v modernistickém stylu a perfektním řemeslným zpracováním. V neposlední řadě tento harmonický celek dotváří zahrada s altánem a přístřešek na auta. Zcela nový rozměr jí dodalo rozmístění uměleckých děl.

foto©robert žákovič