Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Rekonstrukce domu a interiér

Klient: soukromý
Program: rodinný dům
Status: rekonstrukce
Stupeň: realizace
Užitná plocha: 210m2
Data: Návrh 2017, Realizace 2018

Požadavkem investora bylo rekonstruovat a propojit vnitřním bytovým schodištěm přízemí a suterén domu, více propojit zahradu s obytnou částí domu a využít stávající velké akvárium do interiéru. 

Společenská část je účelně a přehledně rozčleněna do kuchyňské, jídelní, obytné, pracovní a odpočinkové zóny. Ačkoliv má každá jiný charakter i funkci, prostor je zcela propojen a zóny plynule přechází jedna ve druhou. Zároveň se interiér bytu, díky zmenšení pilíře mezi okny a nahrazení původních oken obývacího pokoje velkým výkladcem s větracím křídlem, plně propojil se zahradou. Doplnil tak již dříve využívaný velký a prosklený vstup na terasu. Pro umocnění celkového otevření obytného prostoru se rovněž uprostřed dispozice na hraně odpočinkové niky a jídelního prostoru nahradí betonový sloup subtilním ocelovým profilem.

Ze strany exteriéru bylo nově probourané velké okno odpočinkové zóny předsazeno před fasádu pomocí dřevěných panelů a oplechováno antracitovým plechem. Vyměněná okna jsou rovněž s rámy antracitové barvy. Omítka přízemí do zahrady byla opatřena probarvovanou tmavě šedou barvou, předěl na rozhraní se stávající fasádou byl proveden pomocí fasádní lišty.

vizualizace©doušek-záborský